Featured Slider

Bangkok Trip (part 1) Plus Tips & Trick Tiket Pesawat dan Transportasi Lainnya

Ini bukan kali pertama aku berkunjung ke Bangkok. Namun sesungguhnya kunjungan pertamaku ke Bangkok tahun 2018 lalu kurang persiapan dan kurang berkesan sampai aku ngga tahu mau share apa. If I can be completely honest with you, my first time to Bangkok was... unpleasant. Makanya kali ini aku memutuskan berlibur lagi ke Bangkok untuk memenuhi rasa penasaranku akan Bangkok yang belum sepenuhnya terpuaskan tahun lalu.

Bangkok trip
Loc: Wat Arun

Place to Go (Surabaya): Lucid Dream Art Exhibition

I'm just reminiscing how I used to blog in 2014. Less text, more picture hehe. I'll write more in the next post I promise. I just want to share these pictures right now.

Big money. Literally

Staycation: Kapal Garden Hotel Malang

     Kalau dipikir-pikir, sudah lama juga ya aku ngga staycation yang beneran berasa staycation gitu. Maksudnya yang bener-bener berasa enjoy dan bener-bener menikmati hotel dan segala pelayanannya. Kali ini, aku akan kasih kalian rekomendasi hotel murah dan unik yang (lagi-lagi) berlokasi di Malang, Batu. Tolong jangan bosan-bosan ya. Habisnya Malang ini yang paling dekat dengan Surabaya dan banyak tempat menarik untuk dikunjungi.
     Baiklah, hotel yang kukunjungi ini namanya Kapal Garden Hotel. Berlokasi di Jl. Raya Sengkaling Malang dan masih satu area dengan Taman Rekreasi Sengkaling UMM. Sesuai namanya, Kapal Garden Hotel ini sangat unik karena bentuk bangunannya yang mirip kapal. Jadi berasa Cruise Holiday dengan kearifa lokal hehe. Hotel ini masih tergolong baru lho. Karena sebelumnya, bangunan hotel ini merupakan museum Kapal Misteri (salah satu wahana di Taman Rekreasi Sengkaling) yang kemudian dirombak ulang dan driesmikan menjadi hotel sekitar pertengahan tahun 2018. Kalau kalian tinggal di Jawa Timur dan cukup sering berkunjung ke Malang untuk rekreasi keluarga, pasti tahu deh sama tempat ini dulunya.

Hotel Murah Malang

Singapore Tips & Travel Guide (Part 2): Universal Studio Singapore

It's kinda hard to imagine there's someone who book a vacation to Singapore and don't put Universal Studio Singapore on their list. I mean, it's like a mandatory place to go to when you visit Singapore right? A lot of travel group usually offer Universal Studio Singapore as one of their tour package program. But if you're poor af like me and don't want to waste money by renting a tour, worry not, I got you covered. Here's a short article that I hope will help you understand how easy it is to go to Universal Studio Singapore by public transportation, what to expect when you get there, etc. I hope it's helpful to you, but if it still doesn't clear the air, feel free to message me a question.

singapore guide book

Fake It Till You Make It

Monki dress, H&M skirt, Uniqlo innerwear

You are as good as what you think you are. All this time, I believe in the power of mindset. I believe the saying that when you always think positive, you'll also attract positive things. My best friend told me this few years ago and I believe her. She's one of few people who understands how bad my mental issues are. And her encouragement to think positively and be happy is never actually end. Fake it till you make it! is what she always telling me to do. Be happy, act happy, until you actually feel happy. So I did. God knows I so did for these past few years.